Ciasto z gruszkami
Sezon gruszkowy trwa :)
Składniki:
Powstałą masę wylewamy do formy np. okrągłej do tart o średnicy 28 cm i na wierzchu układamy obrane i przekrojone na pół gruszki, lekko je zatapiając w cieście.
Wkładamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika i pieczemy około 45 minut.
Składniki:
- 250 g mąki tortowej,
- 120 g masła,
- 100 g cukru z trzciny,
- 150 ml mleka,
- 3 jajka,
- proszek do pieczenia,
- szczypta soli,
- cynamon,
- 3 gruszki.
Powstałą masę wylewamy do formy np. okrągłej do tart o średnicy 28 cm i na wierzchu układamy obrane i przekrojone na pół gruszki, lekko je zatapiając w cieście.
Wkładamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika i pieczemy około 45 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz