Tarta ze szpinakiem i serem feta
Mówiłam już, że uwielbiam tarty? :) Ta tarta jest bardzo szybko w przygotowaniu, zdrowa i ma zdecydowany smak, dzięki serowi feta.
Składniki:
Odstawiamy go i czekamy, aż ostygnie. Następnie dodajemy do niego pokruszoną fetę i całość rozdrabniamy i mieszamy mikserem. Na koniec dodajemy jajko i wszystko dokladnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do formy do tart, na wierzchu rozprowadzamy farsz i całość pieczemy około 40 minut w temperaturze 18o stopni.
Tartę można podawać jako aperitif lub osobne danie.
Smacznego.
Składniki:
- ciasto francuskie na tartę,
- 500 g mrożonego szpinaku,
- opakowanie sera feta,
- 2-3 ząbki czosnku,
- 1 jajko,
- oliwa z oliwek.
Odstawiamy go i czekamy, aż ostygnie. Następnie dodajemy do niego pokruszoną fetę i całość rozdrabniamy i mieszamy mikserem. Na koniec dodajemy jajko i wszystko dokladnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do formy do tart, na wierzchu rozprowadzamy farsz i całość pieczemy około 40 minut w temperaturze 18o stopni.
Tartę można podawać jako aperitif lub osobne danie.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz