Penne ai funghi czyli makaron z grzybami
Wiadomo sezona grzybowy trwa i nie ma to jak makaron ze świeżymi, osobiście nazbieranymi grzybkami. Mnie udało się upolować kanie i borowiki...
Składniki:
Grzyby kroimy w kostke lub według własnych preferencji. Na patelnię wklewamy oliwę i dodajemy drobno posiekany czosnek. Smażymy go chwilę, a następnie wrzucamy grzyby. Smażymy, aż będą miękkie (regulując smak solą i papryką lub pieprzem) i na koniec dodajemy śmietanę oraz świeżo posiekaną pietruszkę.
Gotujemy makaron.
Na końcy łączymy wszystkie składniki. Na talerzu, gotową potrawę posypujemy serem.
Smacznego!
Składniki:
- makron,
- grzyby,
- czosnek,
- świeża pietruszka,
- starty pramezan,
- oliwa z oliwek,
- śmietana,
- sól, papryka w proszku.
Grzyby kroimy w kostke lub według własnych preferencji. Na patelnię wklewamy oliwę i dodajemy drobno posiekany czosnek. Smażymy go chwilę, a następnie wrzucamy grzyby. Smażymy, aż będą miękkie (regulując smak solą i papryką lub pieprzem) i na koniec dodajemy śmietanę oraz świeżo posiekaną pietruszkę.
Gotujemy makaron.
Na końcy łączymy wszystkie składniki. Na talerzu, gotową potrawę posypujemy serem.
Smacznego!
bardzo dobry przepis osobiscie dodalam jeszcze kurczaka
OdpowiedzUsuń:)