Penne ai funghi czyli makaron z grzybami

Wiadomo sezona grzybowy trwa i nie ma to jak makaron ze świeżymi, osobiście nazbieranymi grzybkami. Mnie udało się upolować kanie i borowiki...

 Składniki:
  • makron,
  • grzyby,
  • czosnek,
  • świeża pietruszka,
  • starty pramezan,
  • oliwa z oliwek,
  • śmietana,
  • sól, papryka w proszku.


Grzyby kroimy w kostke lub według własnych preferencji. Na patelnię wklewamy oliwę i dodajemy drobno posiekany czosnek. Smażymy go chwilę, a następnie wrzucamy grzyby. Smażymy, aż będą miękkie (regulując smak solą i papryką lub pieprzem) i na koniec dodajemy śmietanę oraz świeżo posiekaną pietruszkę.
Gotujemy makaron.
Na końcy łączymy wszystkie składniki. Na talerzu, gotową potrawę posypujemy serem.
Smacznego!

Komentarze

  1. bardzo dobry przepis osobiscie dodalam jeszcze kurczaka
    :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty