Fracuskie zapiekanki z pieczarkami
Francuskie, bo z ciasta francuskiego.
Zapiekanki zbliżone smakiem, do naszych tradycyjnych polskich...
Wymyślone wczoraj:)
Składniki ( w ilościach 'na oko'):
Pod koniec dodajemy drobno posiekaną pietruszkę.
Zdejmujemy z ognia i całość miksujemy, żeby powstała pasta.
Ciasto francuskie kroimy na prostokąty wg uznania.
Następnie układamy na nim pokruszony ser feta i farsz pieczarkowy.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy, aż ciasto nabierze złotego koloru.
Pod koniec wykładamy plasterki sera żóltego i całość zostawiamy w piekarniku do czasu, aż ser sie rozpuści.
Smacznego:)
Zapiekanki zbliżone smakiem, do naszych tradycyjnych polskich...
Wymyślone wczoraj:)
Składniki ( w ilościach 'na oko'):
- ciasto francuskie,
- pieczarki,
- ser żółty,
- ser feta,
- ząbki czosnku,
- oliwa z oliwek,
- natka pietruszki,
- sól,
- ostra papryka w proszku.
Pod koniec dodajemy drobno posiekaną pietruszkę.
Zdejmujemy z ognia i całość miksujemy, żeby powstała pasta.
Ciasto francuskie kroimy na prostokąty wg uznania.
Następnie układamy na nim pokruszony ser feta i farsz pieczarkowy.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy, aż ciasto nabierze złotego koloru.
Pod koniec wykładamy plasterki sera żóltego i całość zostawiamy w piekarniku do czasu, aż ser sie rozpuści.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz